dijous, 24 de gener del 2013

Arrenca el festival


La 18a edició del Barnasants presenta prop de cent concerts i més escenaris que mai


El concert inaugural tindrà lloc demà a Vielha, amb l’actuació d’Enric Hernàez i l’aranesa Alidé Sans. A partir d’aquí, la programació s’estendrà durant més de dos mesos i mig, fins el 14 d’abril.  Al llarg del festival es podran veure estrenes, presentacions de disc, com la del nou treball d’Albert Pla o Quart Primera, i concerts especials, com el d’Al Tall, que s’acomiada dels escenaris després de 38 anys. L’edició tancarà amb un triplet de recitals a les recuperades Cotxeres de Sants, espai fundacional del festival, amb Javier Krahe, Cesk Freixas amb Miquel Abras i el concert de clausura de Pau Alabajos, el 14 d’abril.

El Barnasants fa una clara aposta per les noves veus emergents al mateix temps que busca un equilibri amb propostes emblemàtiques. Enguany actuen Albert Pla, Quico Pi de la Serra, Javier Krahe, Luis Pastor i Javier Ruibal, i tots cinc ja formaven part del primer cartell, l’any 1996.

Aquest 2012 el Barnasants, a través del seu director Pere Camps, ve doblement guardonat, amb el Premi Nacional de Cultura en l’apartat musical i la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona. “El Barnasants és l’espai aglutinador de la cançó d’autor arreu del país i més enllà”, ha definit el cantautor valencià Feliu Ventura, un dels que repeteixen i que en aquesta edició actuarà amb Yoyo Mundi & Alessio Lega a la sala Luz de Gas.

El festival, nascut en un centre cívic de barri fa divuit anys, assoleix la majoria d’edat traspassant fronteres per arribar fins a Itàlia, Occitània i Amèrica Llatina. Una altra novetat d’enguany és la inclusió de nous estils a la cançó d’autor, com és el cas del hip-hop de la nord-americana Gavlyn

Guillem Jané Casals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada