dimecres, 13 de març del 2013

Xavier Baró enregistra nou disc en directe al BarnaSants

El cantautor, poeta i trobador brinda un concert que repassa tota la seva trajectòria

 

Xavier Baró ja va participar en aquesta edició del festival el passat mes de febrer a Lleida

El recital antològic que oferirà el bard de Ponent s'emmarca en la gira Entre les tempestats, en la que recupera l'esperit dels joglars i de poetes com Salvat-Papasseit, Rimbaud, Verdaguer o Blake. És la primera vegada que Baró inclou temes de tota la seva discografia en un mateix concert. L'objectiu és gravar-lo en directe per compilar un disc que es llençarà a la primavera, i que passarà a formar part de la col·lecció d'enregistraments del BarnaSants. Aquest nou àlbum serà editat juntament amb el concert del passat 22 de febrer al Teatre Municipal de l'Escorxador de Lleida, inclòs també al BarnaSants.

Baró ha confessat que "ja fa temps que volia fer un disc en directe on incloure algunes cançons d'àlbums anteriors". Al trobador lleidetà l'acompanyarà l'Art de Troba, "la fabulosa banda que m'ha acompanyat durant uns quants anys, amics i músics sensacionals que han creuat amb mi la terra inhòspita", explica. A dalt l'escenari, doncs, hi haurà també Ramon Godes a la guitarra elèctrica, Txabi Àbrego a la guitarra, la mandolina i veus i Víctor Verdú a l'orgue i el piano. A més, Xavier Baró també podrà comptar amb altres artistes convidats, com Heura Gaya, Gasion, Els Laietans o Krregades de Romanços. El concert tindrà lloc demà dijous 14 de març, a les 21.30h a la sala Luz de Gas.

Demà també hi ha dos concerts més. Toni Jiménez és un jove cantautor de Sant Boi que ha guanyat el primer premi del Festival de cançó d'autor de Viladecans. Presenterà el seu primer disc, Deudas y dolores, que ha estat finançat per crowdfunding, al Harlem Jazz Club a les 19.30h. Xavi Múrcia serà a l'Auditori Barradas de L'Hospitalet a les 21h per estrenar el seu segon treball, A contrapeu (Discos a mà, 2012).




Guillem Jané Casals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada