dijous, 28 de març del 2013

El Teatre Casal La Violeta d'Altafulla acull quatre clàssics del Barnasants

Quico Pi de la Serra, Joan Amèric, Dani Flaco i Vicente Feliú actuaran consecutivament del 28 al 31 de març



Els quatre cantautors són ja veterans al festival, però alhora, aquesta setmana s'estrenaran en un escenari que no havien trepitjat abans: el Teatre Casal La Violeta, situat a la localitat tarragonina d'Altafulla. La sala s'afegeix a la llista de locals extra-barcelonins que formen part del Barnasants, cada cop més descentralitzat i escampat pel territori català, ja que en aquesta edició ha sonat a Vielha, Elna, Lleida, Sant Cugat, ViladecansL'HospitaletCastelldefels i fins i tot València.


Dijous a les 21h, Pi de la Serra oferirà al públic nous temes d'un disc que veurà la llum en poc temps, i a més farà un repàs dels seus quasi 50 anys de trajectòria musical en la presentació del seu darrer disc Quicol·labora (Temps Record, 2011). En aquest àlbum, el cantautor dels Setze Jutges fa un repàs de les seves diferents èpoques a través de d'algunes de les seves cançons més estimades. Les seves lletres han estat conegudes per el seu to lluitador i els seus jocs de paraules, que van aconseguir esquivar la censura franquista. Precisament, el cartell d'enguany del Barnasants gira entorn uns versos del seu tema Cultura. 



L'artista que va guanyar l'any passat el Premi Barnasants al "millor concert", Joan Amèric, serà el protagonista de la tarda de divendres tot presentant el seu nou treball, Directament (Temps Record, 2012). Porta un any fent girar per Llatinoamèrica i Catalunya, i que tot just acabin aquests primers mesos del 2013 tornarà a endur-se cap a Cuba. A les 19h comença l'espectacle, i al seu myspace podeu sentir-ne un tast.



Cada vez más flaco (autoeditat, 2012) serà el disc que presenta Dani Flaco el dissabte. El cantautor de Bellvitge ja ha actuat diversos cops en aquesta edició, en col·laboracions als concerts de Chivo Chivato i Rafa Pons. Ara, però, ho farà en solitari per interpretar les cançons del disc que va gravar al Teatre Joventut de la seva ciutat el febrer de l'any passat, en un concert inclòs, precisament, al BarnaSants. Dani Flaco és un dels artistes fetitxes del festival, i ho demostra el fet que ja hi ha actuat en set edicions, i sovint repetint en un mateix any, com és el cas de l'actual edició. Cada vez más flaco inclou setze cançons, de les quals dotze serveixen per repassar els èxits del seu repertori i quatre són inèdites. El disc, que també inclou un DVD, ha estat produït per Pepo López i el mateix Flaco. El concert del de L'Hospitalet serà dissabte, 30 de març, a les 21h. 



Finalment, l'últim concert d'aquesta setmana a Altafulla serà el que oferirà el veterà músic cubà Vicente Feliú.  El trobador ha preparat una antologia de temes amb el guitarrista Alejandro Valdés per oferir un recital ben especial que serà enregistrat en directe i passarà a formar part de la Col·lecció BarnaSants. Feliú ja és un dels habituals del BarnaSants, que el defineix com "el festival de trobadors més important del planeta". Per ell, el trobador és aquell que s'hi deixa la vida fent de cantautor. El concert tancarà la setmana el diumenge 31 de març a les 19h. 



A part d'aquests quatre actes, aquesta setmana el BarnaSants comptarà amb el brasiler Victor Salvatti dijousDaniel Cros divendres i Sandra Rehder dissabte, tots tres al Luz de Gas a les 21.30h.



Alba Crespo Rubio i Guillem Jané Casals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada