dijous, 7 de març del 2013

Vicens Martín: "Em sento indigne com a artista per les condicions en què he de treballar"

Vicens Martín és un compositor i guitarrista que imparteix classes al Taller de Músics de Barcelona. És director de la Jove Big Band, i va ser fundador i director durant deu anys de l'Original Jazz Orquestra, amb les quals ha participat a festivals de jazz de tot Catalunya. Un dels seus darrers projectes ha estat musicar 11 dels poemes de Els fruits saborosos, de Josep Carner. Inclòs dins del BarnaSants i interpretat per la seva  Dream Big Band i amb l'acompanyament vocal de Gemma Abrié, l'espectacle es va representar a la sala Jamboree durant els passats mesos de gener i febrer.

Quan pensem en Vicens Martín i en la seva trajectòria com a compositor, podem afirmar que és autor encara que no sigui cantautor. Què és exactament cançó d'autor?


Si ara els estils estan barrejats, la realitat musical ha canviat en algun sentit. Quines són les noves característiques del nostre panorama musical? Què ha canviat?


I si a aquesta situació li afegim, per exemple, el tancament de la Sala Tallers del Teatre Nacional de Catalunya... Què significava un espai com aquest?



Què pot fer un músic per enfrontar-se a això? Existeix des del gremi musical algun projecte conjunt que permeti revertir aquesta tendència?



Acabem l'entrevista i en Vicens Martín ens ofereix una petita improvisació:



Agraïments: Taller de Músics

Alba Crespo Rubio, Carmen Buades Ávila, Guillem Jané Casals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada