divendres, 15 de febrer del 2013

Barnasants sona a la Maternitat d'Elna

Dissabte 16 de febrer Joanjo Bosk presenta el seu disc dedicat a la memòria històrica


A la portada de l'àlbum apareix la impulsora de la maternitat d'Elna, Elizabeth Eidenbernz
El cantautor de l'Empordà presentarà els seu disc Cançó per Elna (Música Intuïtiva, 2012) al castell que va acollir la Maternitat d'Elna, al Rosselló, en un acte amb motiu de la reobertura d'aquest com un espai cultural. El treball de Joanjo Bosk està dedicat a les persones republicanes que van fugir de la Guerra Civil i a Elizabeth Eidenbenz, la suïssa impulsora de la Maternitat, que entre 1939 i 1944 va salvar a 597 criatures filles de les dones que es refugiaren als camps de la Catalunya Nord.  

L'esdeveniment de dissabte, que compta amb el recolzament del Barnasants, celebra la finalització de la primera fase de les obres de reforma de la Maternitat, que es van dur a terme des del gener fins l'octubre del 2012. En aquest període s'ha adaptat l'edifici al públic, acondicionant-lo amb electricitat i clavegueres, afegint una recepció, un espai pedagògic i una sala d'audiovisual, a més de garantitzar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda.

Per a qui vulgui sentir en Joanjo Bosk, però no vulgui anar fins a França, el cantant repetirà el 19 de febrer a Barcelona a la "fàbrica de creació contemporània" La Seca. L'entrada però, no serà pas gratuïta com aquest dissabte, sinó que costarà 16€.

Notícies relacionades: 
Cançó per Elna - Sàpiens.cat
Joanjo Bosk tocarà a la Maternitat d'Elna 


Alba Crespo Rubio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada