dissabte, 16 de febrer del 2013

VilaWeb ofereix en directe el concert de #PrimaveraValenciana

L'acte ha durat quasi cinc hores i ha comptat amb la música de dinou artistes

El concert íntegre retransmès per VilaWeb:
Més de 5.000 usuaris han seguit aquesta passada nit el concert benèfic en favor dels encausats de la #PrimaveraValenciana, que ahir celebrava el primer aniversari. Tots aquells que no els ha estat possible assistir a la gala commemorativa al Palau de Congressos de València, que ha registrat un ple absolut, han pogut veure igualment el concert des de casa gràcies a la iniciativa de VilaWeb, juntament amb el col·lectiu Melderomer i Barret Films. El fet de seguir la retransmissió en directe per internet ha fomentat que molts usuaris comentessin en viu el concert a Twitter, a través del hashtag #primaveravalenciana. Fins i tot en moments puntuals els usuaris han pogut fer ús de la xarxa social per donar a conèixer alguns problemes tècnics que s'han produït molt espontàniament, i que des del mateix VilaWeb han pogut esmenar en el mateix moment i comunicar la solució via Twitter.
Quan ja es duien ben bé tres hores de concert molts espectadors han posat de manifest el caràcter maratonià que estava tenint la vetllada, tot fent sàtira de la situació. "Si continuem així aviat en comptes de #primaveravalenciana haurem de dir #estiuvalencià" o "Diuen que el concert empalma amb la primera mascletà de març" són algunes de les piulades en aquest sentit. 

Tota la gala ha tingut un alt to reivindicatiu, enarborat pel lema "Quan la injustícia és un fet, la revolució és un dret." Els parlaments s'han anat complementant amb les actuacions musicals i gags humorístics de Toni de l'Hostal i Xavi Castillo. La darrera en parlar ha estat Clara Dies, estudiant de l'Institut Lluís Vives, impulsor de la #PrimaveraValenciana i un dels organitzadors del concert. Dies ha remarcat la necessitat de lluitar en favor de la revolta i l'ensenyament públic de qualitat. 

Cada assistent a l'acte, presentat per la periodista Amàlia Garrigós, ha fet una aportació de 15€ que se sumen als més de 40.000€ recaptats a través de la plataforma de micromecenatge Verkami. Els diners serviran per afrontar les despeses dels processos judicials dels estudiants processats -70 expedients sancionadors i 30 judicis pendents. La defensa d'aquests casos la durà a terme l'Associació Jurídica Primavera Valenciana. Amb l'entrada, els assistents han rebut un llibre com a obsequi de les editorials col·laboradores. 

Els llibres també han estat els protagonistes del final de la nit, quan tots els assistents n'han alçat un com a símbol d'oposició a les porres, rememorant així una de les imatges icòniques de les protestes de fa un any. Uns minuts abans tot el públic ja s'havia posat dempeus per ballar al ritme de La Gossa Sorda, els encarregats de cloure l'acte amb la traca final.


Guillem Jané Casals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada