dilluns, 18 de febrer del 2013

Sílvia Pérez Cruz rep el Goya a la millor cançó original per "No te puedo encontrar"

L'artista, el compositor i el director de Blancanieves van recollir el premi després d'una confusió amb el nom del guanyador


Els 10 premis Goya amb què la Blancanieves de Pablo Berger va acabar la nit no són una sorpresa. La versió del conte del germans Grimm havia rebut 18 nominacions i ja s'esperava que arrasés com a gran favorita de la gala. El que sí va ser sorprenent és l'error comès a l'hora d'entregar el premi a millor cançó original pels actors Adriana Ugarte i Carlos Santos, que es van equivocar llegint el nom del guanyador: Els nens salvatges va ser la pel·lícula nominada que, per un moment, va ser la guanyadora del premi.



"No te puedo encontrar" està composada per Juan Gómez "Chicuelo" i per Pablo Berger. Sílvia Pérez Cruz és la veu d'aquesta versió de la blancaneus, on l'escenari és l'Espanya dels anys 20. El disc de la banda sonora de la pel·lícula va sortir a la venda el passat 12 de febrer.

Blancanieves va emportar-se, a més del premi a millor cançó, el Goya per millor pel·lícula, per millor actriu i actriu revelació, per guió i música original, per fotografia, per direcció artística, per disseny de vestuari i per maquillatge i perruqueria. La gala va estar caracteritzada per les crítiques que nombrosos artistes van fer a les retallades del govern en cultura, sanitat i educació, a la pujada de l'IVA i a la corrupció de la classe política.

El premi a Sílvia Pérez Cruz li arriba uns mesos després d'haver tret el seu primer àlbum en solitari: 11 de novembre. No obstant això, la trajectòria musical d'aquesta artista de l'Empordà es remunta molts anys enrere, als seus estudis de solfeig, piano i saxo, al Taller de Músics de Barcelona i a l'Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). La seva experiència com a artista solista va arribar després d'un llarg recorregut de col·laboracions i projectes conjunts. Des de la coral Nit de Juny fins a espectacles de dansa, passant per ser la veu de Big Bands i  el saxo d'altres artistes com Jeanette. Ara, considerada com a millor artista de l'any per la crítica del premis Enderrock, la cantant oferirà diferents concerts a Catalunya i Madrid, un d'ells inclòs dins el Barnasants el proper dissabte dia 9 de març a l'auditori de Sant Cugat del Vallès.

La cançó guanyadora del Goya, "No te puedo encontrar":


Carmen Buades Ávila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada