dilluns, 18 de febrer del 2013

Senyors Tranquil protagonitzen a Sants l'últim concert del cap de setmana

Els temes del seu nou àlbum, Gratacels, expliquen realitats molt actuals


L'atmosfera relaxada del Koitton Club era el lloc més idoni on sentir, una tarda de diumenge, en David i en Gad, amb la seva nova companya de bolos, la jove percussionista Glòria. | Foto: Alba Crespo Rubio
Van tocar al Koitton Club el diumenge 17 de febrer. No és el primer any que toquen al Barnasants, ja ho havien fet l'any passat, amb el disc anterior, Tenir-ho tot, que com Gratacels, està produït per Música Global, la mateixa discogràfica que treballa amb Gerard Quintana, Gossos, Lax'n'Busto, Quimi Portet i La iaia, a part de molts altres artistes catalans i catalanes.

Ells es van conèixer fa uns 5 anys, en un bar on en David tocava i versionava David Bowie. Va ser el gust per aquest cantant, la bossanova i l'Albert Pla, entre altres, el que els va unir. Des de llavors han participat junts en diversos projectes musicals. El que comparteixen ara té nom de "matrimoni": Senyors Tranquil, i els ha dut de la mà durant quasi 4 anys, amb aires de pop-folk acústic, suau i dolç. El seu segon disc l'estrenaren el setembre del 2012. És ara, però, quan les seves cançons comencen a fer-se sentir. Peces que parlen de temes molt vigents, com el single "Ja tens 1000 amics", sobre una noia addicta a les xarxes socials, "Hotel Vela", una mena de cançó denúncia, o "Blues Audiovisual", que tracta el tema de la fuga de cervells a l'extranger, ja sonen a la ràdio. 

Foto: Alba Crespo Rubio
Tenen una agenda prou carregada... però s'ho prenen amb calma, com no podria ser d'una altra manera: "anem lents, però poc a poc, la gent ens va coneixent, " comenta en Gad. "Tant aquelles persones que esperaven un nou treball, com aquelles que no ens havien sentit mai, ja estan al dia del que fem, per tant, és ara quan iniciem les actuacions de forma més seguida". A partir d'ara els podreu escoltar al Centre Civic Urgell de Barcelona el 14 de març a les 21:30, el 21 del mateix mes també a les 21.30 al Voilà! de Manresa, al Luz de Gas (Barcelona) el 4 de maig a les 22:00 i el 14 de maig al teatre de La Garriga a les 21:00.


Alba Crespo Rubio

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada