dilluns, 25 de febrer del 2013

El Barnasants acull aquesta setmana cinc cantautors catalans

Aquesta, que és la cinquena setmana de concerts del Barnasants 2013, arriba carregada d'artistes d'estils diversos com Muerdo, Pascuala Ilabaca o Rubén Pozo. Entre les 13 actuacions que tindran lloc durant aquests dies, cal destacar la presència d'artistes consagrats del panorama musical català, com Llorenç Santamaria, Marina Rossell o Roger Mas. No obstant això, també formaran part de l'agenda musical d'aquesta setmana dos artistes que estan fent-se un lloc entre els cantautors de Catalunya: Ivette Nadal i Roger Margarit. Tots ells tocaran al festival entre el 28 de febrer i el 3 de març. 
El primer de tots en fer aparició serà el mallorquí Llorenç Santamaria, aquest dijous 28 de febrer a la sala Luz de Gas a les 21.30h.  La música rock del Santamaria que des del anys 60 ha guanyat diversos discos d'or sonarà acompanyada de Pell de Gallina, un nou àlbum on l'artista recupera el català en les seves cançons i col·labora amb grans figures de la música balear com Tomeu Penya
Ùn dia després, l'1 de març, també a Luz de gas, Ivette Nadal interpretarà les cançons del seu tercer treball, Mestres i amics. Aquest disc arriba després de Camí privat (2009) i A l'esquena d'un elefant (2010) i inclou una combinació de temes propis amb poemes musicats dels poetes actuals Víctor Sunyol, Joan Vinuesa, Francesc Garriga, Anna Aguilar-Amat, Enric Casasses i Santi Montagud. 

Calaix de dalt pertany a Mestres i amics, finançat a través de la plataforma de micromecenatge Verkami

Però aquest no serà l'únic concert que oferirà el Barnasants el dia 1 de març: Roger Mas presentarà a Ca'n Massallera (Sant Boi de Llobregat) Roger Mas vist per ell mateix. L'espectacle és una nova visió de les cançons més conegudes de l'artista de Solsona. La seva única companyia seran una guitarra i el contrabaix d'Arcadi Marcet.
L'Hospitalet de Llobregat i, més concretament, l'Auditori Barradas, serà el següent escenari per als artistes catalans aquest cap de setmana. Marina Rossell homenatjarà, a través de versions en català, el seu amic Georges Moustaki amb l'espectacle Canta Moustaki, que va sortir en format disc l'any 2011 sota el nom Marina Rossell canta Moustaki. El concert tendrà lloc el dissabte dia 2 de març.
Roger Margarit serà el darrer d'aquests cinc artistes en tocar al Barnasants. El diumenge dia 3 de març oferirà al Harlem Jazz Club A la vilaverda, el seu disc debut que va sortir a la venda el passat 2012. Amb tan sols 19 anys i inspirat en artistes com Antònia Font i Sisa, Roger Margarit presenta una proposta personal del pop natural utilitzant la guitarra, el violí o, fins i tot, instruments electrònics.

Notícies relacionades:

Carmen Buades Ávila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada