dimecres, 27 de febrer del 2013

S'acosta el llançament del nou web sobre cantautors i cantautores "canciondeautor.es"

L'objectiu és fer confluir els i les artistes amb el seu públic adaptant-se als canvis que la tecnologia ha provocat en el consum musical actual





Canciondeautor.es sorgeix de les necessitats dels mateixos autors. Tal com ens explica l'Alfonso, un d'ells, davant de la manca d'un espai on poder trobar informació centralitzada sobre el panorama musical espanyol, va decidir crear-lo ell mateix. Així, es pretén que aquesta nova web sigui un "punt de trobada" per a totes aquelles persones que estan cansades d'anar a buscar als perfils i webs de cada cantautor o cantautora tot allò que volen saber i que sovint no troben, i també per a totes i tots aquells músics que malgrat tenir molt talent passen desapercebuts a causa de l'ocupació dels grans canals de difusió que són les discogràfiques i les ràdios per part de cantants que són promoguts amb fins merament comercials.

De moment, el portal s'ha aventurat a les xarxes socials a través de twitter i facebook per a començar a fer-se un lloc en aquest àmbit. Sembla que el camí se'ls mostra favorable, ja que ompliran el buit que hi ha a internet entorn el tema. Els motius són varis: per exemple, la caiguda en desús de plataformes com myspace n'és una, però també la manca de formats comuns, senzills i pràctics, i la disseminació de la informació sovint difícil de trobar, en són els més importants.

Darrere la idea inicial del projecte esta l'Alfonso MaestreNascut a Astúries i barceloní des de fa 10 anys, la seva carrera professional ha estat enfocada al món d'internet i la comunicació a través de les noves tecnologies. A part de les webs, sempre s'ha interessat per tot el que girava al voltant de la cançó d'autor, i ara per fi ha aconseguit fusionar les seves dues passions. A més, altres persones han col·laborat a materialitzar la idea que en breus veurà la llum: la Geles González porta els temes de comunicació, estratègia i social media; en Javier Calet és l'expert en multimedia i videojocs; la Júlia, que ha aportat la majoria de dades biogràfiques, i molta altra gent amb la que aspiren a col·laborar si el portal tira endavant amb èxit. 

Asseguren que el camí ha estat llarg (un any) perquè les hores invertides han estat fora d'horari laboral, i continuarà sent feixuc perquè és autofinançat. Però alhora, en ser una iniciativa personal, la voluntat de garantir la màxima qualitat és un propòsit ferm, i esperen esdevenir una referència en la cançó d'autor i tot el que l'envolta. De moment, ja s'està fent realitat, i compten amb uns quants contactes d'artistes, entre ells alguns que han actuat al Barnasants, com Dani Flaco i Rafa Pons. Molts, poc a poc han esdevingut amics i col·laboradors, donant ple suport al projecte. Us en mantindrem al dia!

Alba Crespo Rubio


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada