dijous, 14 de febrer del 2013

Pau Vallvé porta 'De bosc' a Viladecans

El tretzè disc del músic i compositor serà presentat demà divendres al BarnaSants


Pau Vallvé ha deixat enrere altres projectes com Estanislau Verdet o ü_ma | Foto: Xavi Torrent

La gira de presentació del disc va començar fa menys d'un mes a Tarragona. Després de quatre concerts, la meitat amb banda i la meitat a duo amb un caràcter més intimista, arriba al BarnaSants amb la formació al complet. Pels directes, Pau Vallvé s'ha rodejat de músics com Miquel Sospedra, baixista de Sanjosex i Mazoni, el guitarrista Nico Roig, Pep Mula, bateria de Sanjosex i Jordi Casadesús, de La Iaia, que l'acompanyarà al teclat i la guitarra elèctrica.

Demà a les 21h a l'auditori Atrium de Viladecans el barceloní descobrirà els 13 temes que componen el nou àlbum, titulat De bosc, editat pel seu propi segell Amniòtic Records, i que es pot escoltar íntegrament al seu web i a les principals plataformes de música online. El disc l'ha fet coure a foc lent, com a ell li agrada, i l'ha gravat tot sol al seu estudi discogràfic, tal com va fer amb l'anterior treball 2010 (Amniòtic Records, 2010). Fa uns mesos explicava al seu Facebook el títol de l'àlbum, que li serveix de descripció del disc i que també el defineix a ell mateix: "No sé si és una cosa gaire generalitzada, però 'de bosc' a casa sempre ho hem fet servir per descriure a algú poc amant de les multituds, que tendeix a anar a la seva, al seu ritme. A fer les coses amb dedicació i en solitud. Sol ser algú que, per exemple, prefereix el pa amb tomàquet que el caviar. Ma mare molts cops m'ho ha deixat anar: 'Ai Pau, mira que ets de bosc, eh...'. Doncs això".

En les noves cançons Vallvé ha volgut donar més protagonisme que mai a les lletres, que fins ara havien tingut un paper secundari. Volen ser una crítica a l'època actual, "no només a escala política i de crisi, sinó també a les conseqüències anímiques". Les lletres guanyen tanta presència que fins i tot apareixen per primer cop en molt de temps al llibret que acompanya la caràtula. Els temes els va gravar l'estiu passat, durant tres mesos i mig que va estar tancat sol a l'estudi, tocant tots els instruments i posant-hi la veu. El va produir, arranjar i mesclar ell mateix, i el va masteritzar Yves Roussel. La mística que envolta el disc, tal com la seva gestació, la temàtica que el compon i la musicalitat d'alguns temes i instruments utilitzats, fan pensar en el músic de Wisconsin Justin Vernon i la seva banda Bon Iver.

Vallvé, després d'aïllar-se de la civilització, ha volgut fer partícips del projecte a amics i familiars. És per això que trobem acompanyaments vocals de Maria Coma i cors de multitud "a l'estil taverna" de la mateixa Coma, Joan Colomo, Ramón Rodríguez (The New Raemon), Ricky Lavado (Standstill), Nico Roig, Jordi Lanuza (Inspira), Valen Nieto i Pep Rius (Raydibaum), Anaïs Pasqual, Francesc Viladiu i Clara Visa. Però també dels seus pares, Lluís Vallvé i Mireia Navarro, i els seus tres germans, Joan, Berta i Marta Vallvé.


El videoclip del single A baix, a les valls:



Guillem Jané Casals

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada