dimecres, 20 de febrer del 2013

Rafa Pons actuarà divendres 22 de febrer al Palau de la Música per primer cop

El concert havia de ser el 14 de novembre passat, però el cantautor el va suspendre amb motiu de la Vaga General.


Concert insòlit si tenim en compte com Rafa Pons s'ha fet un lloc en el món de la música. Per a algú que mai ha tingut ressò en les altes esferes musicals, ni ha tocat en escenaris de nivell, ser al Palau és com "perseguir la lluna", tal com ell mateix diu al seu facebook i twitter fent referència a una de les seves cançons. A través de la xarxa constantment manifesta la seva gratitud cap als i les fans, que estan aconseguint que quasi s'hagin exhaurit les entrades. 

L'actuació al Palau servirà per posar punt i final a la gira de presentació del seu últim disc, Persona, Animal o Cosa (2011). En un principi el concert estava programat pel 14 de novembre del 2012, però davant de la convocatòria de Vaga General pel mateix dia, l'artista va decidir canviar la data“Este aplazamiento implica una inconveniencia, y como imaginaréis también lo ha sido para todos nosotros, que llevamos tanto tiempo preparándolo, pero entendemos que lo primero es lo primero y la realidad social en este caso pasa a un primer término”, deia en el comunicat que acompanyava la notícia. Els diners de les entrades venudes es van retornar, o es van canviar per tickets a d'altres concerts que ell va oferir a Barcelona i Madrid la mateixa setmana en que havia de tenir lloc el del Palau de la Música. aquest cop, sembla que no hi ha cap imprevist que impedeixi que tota la gent que ha pagat entre 18 i 32€ per a veure Rafa Pons en directe, pugui fer-ho. I si no les teniu, aquí es poden adquirir les entrades.

El cantant barceloní i els músics que l'acompanyen tocaran els temes de l'àlbum més recent, però també dels anteriors Mal te veo (2007), amb el qual va donar-se a conèixer en solitari, i Insisto (2008). El rock i les guitarres elèctriques han guanyat pes en aquest treball grabat en directe, més contundent que els altres. Tot i així, l'esperit crític i qüotidià, a vegades melancòlic, i un pèl "macarra" de les seves lletres continua viu des dels inicis. La frescor i la característica veu rasposa són importants en el seu èxit, així com la quantitat d'actuacions arreu d'Espanya, però també ha visitat Xile i Argentina l'han ajudat a fer-se conèixer.

La seva participació al Barnasants és ja una tradició. No ha deixat de participar-hi des del 2005, moment en que tot just inicava el seu camí. L'any 2009 va ser qui va inaugurar-ne la 15a edició. Aquest any anirà més lluny: no només actuarà divendres vinent en solitari, esdeveniment que coincideix amb les dates del festival, sinó que també actuarà juntament amb el seu amic Dani Flaco (un altre veterà del Barnasants) el 6 d'abril a Can Massalleral'equipament sociocultural i esportiu municipal de Sant Boi.

"Buenos Aires" és un nou tema que ja es pot descarregar a la seva web. Aquí, el videoclip:


Alba Crespo Rubio.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada