dissabte, 16 de febrer del 2013

El Barnasants recupera el barri de Sants com a escenari

Les Cotxeres de Sants és el lloc on va néixer el festival de cançó d'autor Barnasants. Progressivament, va anar creixent i deslocalitzant-se fins a arribar a la resta de Catalunya, València, França o, fins i tot, Cuba. Enguany no tan sols es recupera aquest primer escenari, sinó que n'ha aparegut un de nou: el Koitton Club. Situat al carrer Rossend Arús número 9, va inaugurar-se al setembre de 2012 com un espai de proximitat on la gent del barri pogués gaudir d'una programació musical estable i, tan sols cinc mesos després, ofereixen un programa d'entre 20 i 25 activitats cada mes.

El Koitton Club | Foto: Lacol
El Koitton Club és una cooperativa creada per quatre joves del barri, que van comptar amb l'ajuda d'uns 25 col·laboradors per fer possible el projecte. El local va ser reformat per Lacol, un col·lectiu de joves arquitectes que treballen l'arquitectura des del compromís social i com una eina per intervenir de manera crítica en l'entorn social. A més, és un espai amb una llarga trajectòria musical, ja que abans havia estat la discogràfica Ventilador Music i la sala d'assaig i gravació de Los Manolos.
Des del Koitton ens expliquen que la seva manera de programar activitats és a través de cicles, festivals o temàtiques per tal de crear un fil conductor en les actuacions. El Barnasants és un cicle més. Demà 17 de febrer a les 19.00h Senyors Tranquil estaran tocant-hi per un preu de 10€.  Els cinc concerts del festival que es faran al Koitton són una eina per donar-se a conèixer, però també una manera d'aconseguir que el Barnasants torni al seu barri original. Koitton Club no va néixer amb la intenció de ser un local exclusivament musical ni tampoc un bar que potencïi un sols tipus de música, tot i que els seus membres reconeixen una certa tendència cap a la música negra i la cançó d'autor (a causa, en part, de les limitacions acústiques del local).

Carmen Buades




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada