dilluns, 11 de febrer del 2013

L'homenatge de Joaquín Carbonell i Eduardo Paz a Labordeta, a l'Hospitalet

Joaquín Carbonell i Eduardo Paz, membre del grup històric La Bullonera, van ser els companys d'escenari dels darrers anys de vida de Jose Antonio Labordeta. Ara, i des del 2011, són els encarregats de mantenir-lo viu amb l'espectacle Una tarde con Labordeta, que ahir 10 de febrer va arribar a l'Auditori Barradas de l'Hospitalet de Llobregat. L'actuació està formada, d'una banda, pel documental Jose Antonio Labordeta, con la voz a cuestas, una grabació de 60 minuts on el propi Labordeta explica la seva història i on fan aparició alguns dels seus amics per a recordar algunes anècdotes. D'altra banda, l'espectacle es completa amb el concert A palo seco, on Carbonell i Paz interpreten algunes de les cançons més importants del que s'ha convertit en una icona de la identitat aragonesa.

foto: Juan Miguel Morales

Labordeta és sens dubte un dels noms més destacables de la cultura d'Aragó no només per la seva faceta política, sinó per la novel·la i la poesia que va escriure i per les cançons que va composar. Va morir al setembre de 2010 i la seva mort va commocionar la comunitat autònoma, fins al punt de posar el seu nom a un parc de Saragossa. Escoles, diputats, esportitstes i personatges de la cultura van dedicar-li homenatges a ell i a la seva família.

Una tarde con Labordeta va començar a circular per Aragó al novembre de 2011. De fet, no és el primer homenatge musical que rep. L'edició del Barnasants 2011 havia d'incloure un concert amb diferents artistes aragonesos que, finalment, es va suspendre per "problemes tècnics". Joan Manel Serrat i Joaquín Sabina també li van dedicar un moment d'homenatge en el seu pas per Aragó aquest estiu cantant Aragón, una de les seves cançons.

Carmen Buades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada